23948sdkhjf

Træk på for- og midteraksel

Stiholt har leveret endnu en special-Scania til Grønland

Stiholts unge lastbilsælger Christian Pedersen er efterhånden en erfaren mand, når det gælder salg af nye Scania på Grønland. Samtidig er han noget af en tryllekunstner, når det gælder om at opfylde de grønlandske kunders behov, hvilket denne Scania til Polar Entreprise A/S i Sisimiut på Østgrønland er et rigtig godt eksempel på.

Der er nemlig tale om en Scania P 460 A6x4*4, og havde det ikke været for "*4" i modelbetegnelsen, kunne det have set ud som en "almindelig" tandemtrækker. Stjernen indikerer dog, at bilen har styrbar bogieaksel bag trækakslen, og 6x4 angiver, at bilen er tre-akslet med træk på to aksler.

I denne konfiguration er der således træk på både for- og midteraksel, der er udstyret med hhv. 2x33 mm parabelfjedre på forakslen og luftaffjedring på træk- og bogieakslerne.

Akseltrykkene er fordelt med 9 ton på forakslen og 2x13 ton på de to bagaksler. Trækakslerne er udrustet med Scanias kraftige RBP832-navreduktioner med 4,09:1 i udveksling og kan kobles sammen med både langs- og tværgående differentialespærrer.

Hele molevitten er monteret på Scanias kraftige, dobbelte F958-chassisramme, og den robuste konstruktion omfatter også såkaldt XT-front med stålkofanger og integreret træktøj med kapacitet til 40 tons lige træk samt aftageligt sneplovsbeslag.

Drivline medEuro 3-motor
Drivlinen består ud over de kraftige aksler af Scanias 13-liters 6-cyl. dieselmotor på 460 hk (Euro 3) samt 14-trins GRSO905-gearkasse med integreret overgear. Lidt usædvanligt er bilen udrustet med Opticruise for fuldautomatisk gearskifte i kombination med "gammeldags" koblingspedal, så chaufføren kan vælge at skifte gear manuelt. Førerhuset er af typen CP17L, hvilket angiver lav placering på chassiset, mellemlang kabine med god plads samt lav taghøjde.

Den fleksible opbygning, som Stiholt i Hjørring har stået for, består af to forskellige skifteladsudrustninger med henholdsvis Palfinger T20 kroghejs og Jost drejeskammel.

Dermed kan bilen både køre som forvogn med tank, komprimatoraggregat og skraldecontainere samt som sættevognstrækker med blandt andet sideloader og containerchassiser til transport af 20- og 40-fods skibscontainere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.892