23948sdkhjf

Sommertrafik: Flere end 50.000 biler over Storebælt på de travleste dage

I skoleferien er der altid travlt på Storebæltsforbindelsen. Tæt pakkede biler og campingvogne kører over broen, når danskerne skal holde ferie på den anden side af bæltet.

Med 21 års erfaring i håndtering af ferietrafik har A/S Storebælt et godt billede af, hvordan trafikken bliver hen over sommeren. Generelt vil den fordele sig jævnt over de syv ferieuger med op mod 300.000 biler om ugen med særligt pres på weekenderne De travleste lørdage vil der mellem kl. 10 og 15 køre flere end 20.000 biler over broen.

Skal man over broen på de spidsbelastede tidspunkter, kan man med fordel lave lidt forberedelse hjemmefra, så man kan komme hurtigere igennem, fortæller Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget:

- Specielt på de mest belastede trafikdage i skoleferien er det en god idé at betale med BroBizz eller PayByPlate, hvis man vil hurtigere på sommerferie. Faktisk tager det kun 20 minutter, fra man tilmelder sig PayByPlate, til løsningen kan bruges i betalingsanlægget. Så det er muligt først at tilmelde sig på farten, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget.

PayByPlate-kunder kan se frem til, at de fra efteråret 2019 kan komme endnu hurtigere gennem anlægget. Betalingsanlægget på Storebælt er nemlig i fuld gang med at blive opgraderet, så både BroBizz- og PayByPlate-kunder kan køre i nye ekspresbaner, hvor hastigheden er 50 km/t.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329