23948sdkhjf

Circle K får bøde på seks millioner af Bagmandspolitiet

Benzinselskabet Circle K Danmark A/S har fået en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrencelovens regler om fusionskontrol.

Sagen handler om Circle K’s overtagelse af 72 servicestationer under Shell-varemærket fra 12 individuelle forpagtere i 2016. Overtagelsen af de 72 servicestationer var ikke omfattet af EU-kommissionens tidligere godkendelse af, at Circle K overtog dele af Dansk Shells aktiviteter. Derfor skulle overtagelsen have været meldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Som konkurrencemyndighed skal vi have mulighed for at gribe ind i større fusioner, så vi undgår, at forbrugere og andre virksomheder lider skade, hvis fusionen hæmmer konkurrencen. Det er virksomhedernes eget ansvar at anmelde deres fusioner til os, og gør de det ikke, er det strafbart, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Bødens størrelse tager hensyn til overtrædelsens grovhed, varighed og selskabets omsætning. Det har været en formildende omstændighed, at Circle K Danmark selv henvendte sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i forbindelse med sagen.

Fusionen er efterfølgende anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den blev godkendt i oktober 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047