23948sdkhjf

ITD: Ny S-regering skal sætte en vækstkurs for transporterhvervet

ITD ønsker den nye statsminister Mette Frederiksen og den nye regering stort tillykke, og organisationen er klar til at tage fat på den transportpolitiske dagsorden, fortæller administrerende direktør i ITD, Carina Christensen:
- Først skal der lyde et stort tillykke til den nye statsminister og den nye regering. Vi glæder os naturligvis til samarbejdet om de transportpolitiske dagsordener, og vi ser flere gode takter i den nye regerings aftale, siger hun, og fortsætter:
- Budskabet om, at man vil skabe gode rammevilkår for erhvervslivet og fokusere på de reelle udfordringer, hilser vi i transporterhvervet naturligvis varmt velkommen. Det er meget vigtigt at have in mente, når man skal rulle de høje ambitioner ud for klimaet, og når der skal fordeles milliarder af kroner i en kommende investeringsplan for den fremtidige infrastruktur. Det skal være økonomisk bæredygtige løsninger, der reelt understøtter vækst og fremgang i virksomhederne.
Regeringen har allerede løftet sløret for, at den vil fremlægge et forslag til en klimalov med bindende delmål og langsigtede mål. Deriblandt en reduktion på 70 procent af udslippet af drivhusgasser i 2030, og så vil den også tage ansvar for mere ambitiøse klimamål i EU.
- I ITD deler vi de grønne ambitioner, og vi står parate til at byde ind med konstruktive input til grøn omstilling af de tunge transporter. Af aftalepapiret fremgår det, at de ambitiøse klimamål vil kræve virkemidler, som politikerne ikke kender endnu, og derfor lægges der op til en tæt dialog med både eksperter og erhvervsliv for at nå i mål. Den dialog og det samarbejde ser vi frem til fra transportsektorens side. Vi må og skal hurtigt i gang med at få klimaomstillet den tunge transportsektor yderligere, så den også kan bidrage til en reduceret CO2-udledning. I lyset af den nye regerings meget høje ambitioner på det område haster det endnu mere med at få inddraget lastbilerne i planerne, siger Carina Christensen.
ITD hæfter sig ved, at transportområdet er meget fraværende i aftalen og opfordrer derfor den nye regering til hurtigst muligt at præsentere deres visioner for transporterhvervet:
- I ITD vil vi på vegne af vores medlemmer i den tunge vejgodstransport gerne opfordre den nye regering til at fremlægge deres visioner for det danske transporterhverv med vækstbrillerne på. Transportvirksomhederne bidrager lige nu med 60,7 milliarder kroner til den fælles velfærd årligt. Det beløb kan øges markant med en ambitiøs vækststrategi og de rette rammevilkår. Transporterhvervet har et enormt uforløst vækstpotentiale, og derfor kan den nye regering med en ny transportminister i spidsen med fordel løfte blikket fra den traditionelle drift- og reguleringstanke og skele til søfartsområdet, hvor der med succes er sat en stærk og målrettet vækstkurs, siger Carina Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141