23948sdkhjf

Stor bøde til transportvirksomhed for illegale arbejdere

En transportvirksomhed fra Greve blev den 13. juni 2019 ved Retten i Roskilde idømt en bøde på 350.000 kr. for overtrædelse af udlændingeloven om beskæftigelse af udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse.

Virksomheden havde tre ukrainske statsborgere ansat siden henholdsvis april, maj og juli måned 2018 frem til 14. november 2018, hvor myndighederne bankede på.

Midt- og Vestsjællands Politi havde i dagens anledning fået følgeskab af Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at undersøge virksomheden for social dumping. 

De tre ukrainske statsborgere havde arbejdet med transport og mekanikeropgaver for virksomheden i flere måneder, men de tre havde hverken opholdstilladelse eller arbejdstilladelse. De blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold og arbejde.

De tre ukrainske statsborgere blev efter få dage dømt til udvisning af Danmark med indrejseforbud i to år.

Politiet: En god dom

Der var også en konsekvens for virksomheden, der havde haft dem ansat ulovligt. 

Ved Retten i Roskilde blev virksomheden dømt for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om forsætlig beskæftigelse af udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse med tilsigtet eller opnået økonomisk fordel.

Det kommer til at koste en bøde på 350.000 kr. 

- Vi er tilfredse med dommen, fordi den viser med al tydelighed, at det ikke kan betale sig at ansætte ulovlig arbejdskraft, siger anklagerfuldmægtig Magnus Mølholm fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Transportvirksomheden udeblev fra retten, og sagen blev derfor i behandlet, som om selskabet havde tilstået tiltalerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094