23948sdkhjf

Stort dansk havn vil være co2-neutral

Et energiprojekt mellem Hanstholm Havn og Thy-Mors Energi vil gøre Hanstholm Havn co2-neutral og med tiden selvforsynende med energi.

Det skriver de to parter i en pressemeddelelse.

- Vi lever af havet og står over for en global klimaudfordring, som vi må forholde os ansvarligt til. Ikke mindst med den nye regerings ambitiøse klimamålsætninger in mente er vi som havn nødt til at kigge i en langt mere energioptimerende retning, og derfor sætter vi ikke alene barren højt i forhold til ambitionen om at udvikle havnen til Europas førende konsumfiskerihavn, men også i forhold til en grøn omstilling og bidrag til CO2-reduktion, siger bestyrelsesformand ved Hanstholm Havn, Martin Vestergaard, i pressemeddelselsen.

Vision 2022
Havnen er ejet af Thisted Kommune, der i forvejen er blandt de førende klimakommuner i Danmark, hvor 100 pct. af kommunens el kommer fra vedvarende energi og mere end 80 pct. af varmen er produceret af blandt andet biomasse, biogas og affald.

Thisted Kommune arbejder hen imod Vision 2022, som er en målsætning om at blive energineutral. Borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, er derfor meget positiv over for projektets bidrag til den grønne omstilling.

- Det er ualmindeligt glædeligt, at der iværksættes et fælles og lokalt funderet projektsamarbejde mellem Hanstholm Havn og Thy-Mors Energi, som bidrager til at styrke det grønne fokus i Thisted Kommune. Samtidig sender projektet et vigtigt signal til omverdenen om, at tung industri også kan blive energimæssig bæredygtig ved at bidrage til vedvarende energiformer, hvilket samtidig er et rigtig godt brand.

I samarbejde med Hanstholm Havn vil Thy-Mors Energi undersøge mulighederne for at etablere økonomisk bæredygtige projekter inden for vedvarende energi, som kan bidrage til den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094