23948sdkhjf

Nu fastsættes krav til ældre tunge køretøjer i miljøzonerne

1. juli næste år har ældre lastbiler, busser og varebiler ikke længere adgang i København, Århus, Aalborg, Odense og Frederiksberg, med mindre de har et partikelfilter.

Tirsdag blev et udkast til bekendtgørelse om partikelfiltre sendt i høring, så ejere af de omfattede køretøjer får rimelig tid til at indrette sig på de tekniske krav.

Det var et bredt flertal i Folketinget, som 7. maj vedtog en lov om at skærpe miljøzonekravene til tunge køretøjer og varebiler. Miljøminister Lea Wermelin vil dog se på yderligere tiltag, der kan gøre luften renere i de danske byer.

- Vi skal have ren luft i vores byer, og der skal mere til end kravene til tunge køretøjer og varebiler i miljøzoner. Efter sommeren vil jeg se nærmere på, hvordan vi kan tage nye skridt i bekæmpelsen af luftforurening. Alt for mange danskere dør for tidligt eller bliver syge af luftforurening. Derfor skal vi gøre mere for at sikre renere luft. Det vil jeg prioritere højt, siger miljøministeren.

Kommunerne i København, Århus, Aalborg, Odense og Frederiksberg er omfattet af miljøzonerne, og de har alle valgt at indføre de skærpede krav, som gælder fra 1. juli 2020.

Bekendtgørelsen udspecificerer hvilke typer filtre, som skal eftermonteres på køretøjerne, hvis man forsat ønsker at køre i miljøzonerne i et ældre køretøj. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.097