23948sdkhjf

Nu kører Aalborgs skraldebiler på skrald

Det skal være slut med dieselos fra de aalborgensiske skraldebiler. I sidste uge kunne hovedparten af dem erstatte den traditionelle fossile diesel med det miljøvenlige HVO biodiesel og dermed reducere deres CO2-udledning med op mod 90 procent. Det skriver Nordjyske.

Den nye biodiesel er fremstillet af vegetabilske olier, restprodukter samt almindeligt biologisk affald, som skraldebilerne selv henter. Udover at reducere CO2-udledningen betyder det også en reduktion i udledningen af andre skadelige partikler og gasser, og desuden er HVO lugtfri.

Ifølge Jens Boye, renovationschef i Aalborg Kommune, får udskiftningen betydning på flere plan:

- Dette er en meget bedre løsning end de traditionelle fossile brændstoffer. Både for borgerne i kommunen men også for vores medarbejdere, der går op og ned ad bilen. De kan måske allerede nu mærke en ændring i den luft, de indånder, men ellers vil de det forhåbentligt på sigt, siger han til Nordjyske.

Selvom den nye diesel ifølge Jens Boye er et stort skridt i den rigtige retning, understreger renovationschefen dog også, at det blot er et skridt på vejen. På længere sigt er det planen, at den nordjyske renovationsflåde udelukkende skal køre på strøm og helst den grønne af slagsen, fortæller han.

Udover de 44 lastbiler, der nu tanker biodiesel, råder renovationsområdet over ni biler, der kører på gas, mens de resterende otte stadig kører på fossil diesel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141