23948sdkhjf

50 år med budcenter i Roskilde

Det er præcis 50 år siden, at Jørgen og Bente Rasmussen startede et lille transportfirma og kørte med varer i Roskilde og omegn. I dag er Jørgen og Bente begge 83 år og har overladt firmaet til sønnen Torben og hans kone Janne. I dag råder de over en flåde på 12 biler og en lagerhal i Himmelev og Tjæreby..

- Vores første bil var en Ford Taunus. Jeg kørte og Bente passede telefonen, fortæller Jørgen Rasmussen.

- Jeg kørte med alt muligt: post for firmaer, vasketøj for sygehusene, flyttede for folk. Det var før biltelefonerne, så jeg ringede hjem i løbet af dagen fra en telefonboks for at høre, om der var kommer nogle nye kunder eller noget, jeg skulle køre med.

Det gik fremad efterhånden. Der kom flere opgaver og kunder, så firmaet voksede og måtte investere i flere og større biler.

- Vi gjorde os umage med at gøre vores kunder tilfredse, for så kommer de igen, fortæller Jørgen, som i dag er 83 år og for længst har solgt firmaet til sønnen Torben. Han kører forretningen efter samme princip.

- Vi sætter en ære i at levere et stykke kvalitetsarbejde hver gang, siger Torben. Vi tager altid telefonen, og hvis vi kan klare opgaven, siger vi ja – ellers henviser vi til andre kollegaer. Vi har for eksempel aldrig kørt med sten og grus.

 

Hjemme fra privaten

De første mange år blev vognmandsforretningen drevet hjemme fra Jørgen og Bentes privatadresse i Veddelev, som ligger lige uden for Roskilde. I dag holder firmaet til hjemme hos Torben og Janne i Himmelev, hvor der også er et stort lager.

Selv om Torben altid har drømt om at køre eksportkørsel, har han aldrig kørt fast i en af firmaets tre Norges-biler, men han har dog fået lov til at afløse nogle få gange.

- Nej, jeg bliver hjemme og kører selv min egne ture, siger han. Og så passer jeg på chaufførerne. Jeg er altid oppe og gøre bilerne klar til chaufførerne, der kommer allerede ved 6-tiden. Om vinteren starter jeg bilerne for dem, så de er varme, når de møder.

- Man må passe på sine chauffører, siger Torben og Janne, som kan glæde sig over, at flere af chaufførerne har været der i mange år.

 

Tredje generation?

Om tredje generation vil ind i firmaet er slet ikke sikkert. Den yngste søn Nicolai, som er 20 år, læser på Copenhagen Business School; men han er altid klar til at køre en af varebilerne eller hjælpe til med en flytning som ferieafløser.

- Jeg har ikke det store kørekort, for der er for besværligt, før man er 21 år, siger han. 

Reception 

I anledning af vognmandsfirmaets 50 års jubilæum er der reception den 1. august 2019 kl. 14.00-18.00 hos Roskilde Budcenter på adressen Himmelev Bygade 80, 4000 Roskilde.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11