23948sdkhjf

Esbjerg Havn tror på øget vækst efter Brexit

Esbjerg Havn forbereder sig på øget aktivitet efter Brexit den 31. oktober og håber at kunne tage markedsandele, skriver Børsen
Esbjerg Havn står på spring for at kunne udnytte de markedsmuligheder, der måtte opstå i kølvandet på Brexit, skriver Børsen .

- Esbjerg ligger godt, og det er billigere at sende gods fra Esbjerg til England med skib end at køre sydover. Det har ikke været muligt før, fordi der ikke har været kapacitet til det. Men Brexit vil være en vækstkatalysator, for det kan sende en del gods over Esbjerg, siger adm. direktør Dennis Jul Pedersen til Børsen.

Risikoen for at Storbritannien forlader EU uden en aftale vurderes at være stigende. Hvis det sker, kan der komme pres på samhandlen pga. øgede told- og fødevarekontroller, hvilket kan skabe lange køer ved grænseovergangene.

I det seneste år har Esbjerg Havn oprustet faciliteterne markant og investeret i at kunne håndtere større volumen. Havnen har ifølge Dennis Jul Pedersen 10 pct. af al dansk gods til England. For at få en større andel har havnen derfor investeret i yderligere en terminal, og de 40.000 nye kvm øger kapaciteten i havnen med 50 pct.

- Vi ved, det er konkurrencedygtigt allerede i dag at sejle til England fra Esbjerg, og vi vil kunne sætte vores nye terminal i gang med det samme. Flere skibsredere kigger på Esbjerg, men vi er afhængige af, at de vil sætte flere skibe ind, og her vil Brexit formentlig give et positivt bidrag. Vi arbejder på at kunne øge volumen med mindst 30 pct., siger Dennis Jul Pedersen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094