23948sdkhjf

Hver fjerde 3F'er har problemer med sikkerheden på jobbet

Når der er travlt på jobbet, sløser ledelsen med sikkerheden. Det oplever hver fjerde 3F'er, viser en ny undersøgelse

Hvert år bliver der anmeldt over 40.000 arbejdsulykker i Danmark, og det halter stadig med sikkerheden.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for 3F. Her svarer tilsammen over en fjerdedel af 3F’erne, at de meget ofte eller nogle gange oplever, at ledelsen på deres arbejdsplads sløser med sikkerheden i det daglige arbejde. Det skriver Fagbladet 3F.

Og Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, hæfter sig ved, at det ser endnu værre ud, når der er travlt på jobbet.

Så oplever over en tredjedel af fagforeningens medlemmer meget ofte eller nogle gange problemer med deres egen sikkerhed, viser undersøgelsen.

- Det er simpelt hen ikke ok. Der må aldrig gås på kompromis med sikkerheden. Vores medlemmer skal kunne komme hjem fra arbejde uden skader på kroppen. Det er og bliver arbejdsgiverens ansvar at sikre og planlægge arbejdet således, at det kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt for medarbejderne. Også selvom der er travlt, siger Ulla Sørensen.

Sidste år døde 29 personer efter arbejdsulykker på landjorden i Danmark, og i september 2018 kom et ekspertudvalg med anbefalinger til en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats herhjemme.

I kommissoriet for ekspertudvalget fremgår det, at dårligt arbejdsmiljø koster samfundet op mod 80 milliarder kroner om året. Beløbet skyldes blandt andet udgifter til sygedagpenge, merudgifter til sundhedsvæsenet, produktionstab for virksomhederne og manglende skatteindtægter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078