23948sdkhjf

Stærkt samarbejde sikrer lærepladser

41.639 virksomheder har netop fået en bøde for ikke at opfylde deres mål om lærepladser i 2018. Ifølge tal fra Undervisningsministeriet mangler der stadigvæk ca. 8.500 lærepladser.

Hos Dekra Erhvervsskole i Brøndby har de arbejdet målrettet for at imødegå den tendens, så her går det noget nemmere med at finde match mellem elever og lærepladser.

- Vi lægger en stor indsats i at have et godt og tæt samarbejde med virksomhederne, og vi hjælper dem med at finde de rette lærlinge, siger Jan Brochdorf, der er chefkonsulent for Dekra Erhvervsskole i Brøndby.

Hjælper med rekrutteringen
For Dekra Erhvervsskole i Brøndby er det vigtigt at have løbende dialog med vognmændene og en god opfølgning på praktikforløbene.

- Vi vil være den bedste partner for virksomhederne. Derfor hjælper vi dem med rekrutteringen, hvor de kommer ud på skolen og møder elever, der snart skal i praktik. Nogle gange fylder jeg også en bil med elever, og tager ud og besøger nogle virksomheder, siger Jan Brochdorf.

Lige nu samarbejder Dekra Erhvervsskole i Brøndby med 36 virksomheder inden for godstransport, flyttetransport, tank og renovation på Sjælland. Derfor er der også gode praktikmuligheder for de knap 50 elever, der netop er startet på uddannelsen i august.

Mentorkurser skal sikre succesfulde læreforløb
For at klæde virksomhederne bedst muligt på til at skulle have lærlinge, afholder Dekra mentorkurser for vognmændenes lærepladsansvarlige. Kurset varer 3 dage og har fokus på, hvordan virksomheden kan planlægge et succesfuldt forløb. Her lærer de at støtte lærlingen både fagligt, socialt og personligt.

Chefkonsulent Jan Brochdorf fornemmer at virksomhederne gerne vil tage lærlinge, fordi de ved, at der er brug for dem, og de ser det som et samfundsansvar.

- Men skolerne har også et ansvar for at gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser, så de kan afslutte deres uddannelse, påpeger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078