23948sdkhjf

Robotter skal arbejde udendørs

Hvad har fødevareproduktion, sundhedspleje og vedligeholdelse af infrastruktur til fælles? Det er alle sammen områder, der er kendetegnede ved øget krav til produktivitet, hårdt og nedslidende arbejde og en stigende udfordring med mangel på arbejdskraft.

Derfor vil Teknologisk Institut i samarbejde med industrien udforske potentialet for robotteknologi i de tre områder og udvikle, demonstrere og formidle teknologier, der kan muliggøre brugen af robotteknologi.

- Omgivelserne er desværre ofte en stor barriere, når det kommer til robotløsninger i for eksempel landbruget, energisektoren og gartnerierne, fortæller Thomas Sølund, der er faglig leder hos Teknologisk Institut.

Vanskelige forhold udendørs
- Faktorer som vind, luftfugtighed, lysforhold og adgangsforhold vanskeliggør brugen af robotter udendørs. Det stiller i hvert fald nogle nye krav til robotteknologien.

Et af målene med projektet er at opbygge viden og teknologikomponenter, der kan understøtte de små- og mellemstore virksomheder i udviklingen af nye robotløsninger. Projektet hedder Emerging Robotics og har fået bevilliget knap fem millioner kroner fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse de næste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078