23948sdkhjf

Jyderne sidder tungt på transportpolitikken

Syv ud af ti af Folketingets transportordførere bor eller er valgt i Jylland, og transportminister Benny Engelbrecht (S) er sønderjyde.

Og de er sjovt nok alle mænd, viser Altingets opgørelse over nøglepolitikerne på transportområdet.

I Venstre er det ikke overraskende Kristian Pihl Lorentzen, der fortsætter på posten, som han i forvejen har bestredet siden 2006. Han kommer fra et parti, hvor interessen for transportpolitik er meget stor.

I hvert fald ifølge partiformand Lars Løkke Rasmussen, der på et pressemøde ved Venstres sommergruppemøde fredag sagde, at interessen for at komme med i Transportudvalget var så stor i partiet, "at Venstre alene kunne have besat alle udvalgets pladser".

Historisk set har mændene altid siddet tungt på pladserne i transportudvalget. Og i 80'er opstod der endda en betegnelse for det: Den jyske trafikmafia. "Trafikmafiaen" bestod af mænd fra flere folketingspartier, som stod bag en lang række store trafikprojekter, blandt andet nye motorveje i Jylland.

Nuværende miljøminister Lea Wermelin, der tidligere har siddet i transportudvalget, forklarede sidste år i august til Altinget, at hun ikke mener, at der er stor forskel på de politiske beslutninger, der bliver truffet i henholdsvis de mande- og kvindedominerede udvalg.

Men hun mener, at jargonen og kulturen varierer fra udvalg til udvalg.

- Jeg elskede at sidde i transportudvalget, men det er klart, at der var der store skulderklap, når man kunne spise en stor wienerschnitzel. Det er rigtig fint, men det siger noget om, at der kan være forskelle i kulturerne og det sociale i udvalgene, sagde Lea Wermelin sidste år til Altinget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078