23948sdkhjf

Lastbiler indtager Kolding Storcenter

I morgen lørdag den 31. august 2019 er der kick-off på den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, Lastbilkaravanen, i Kolding Storcenter.

Her skabes et trafiksikkerhedsunivers for børn og voksne med lastbiler, musik, cykelbane, VR-briller, lastbilsimulator, konkurrencer, politi og gaver til alle børn.

Lastbilkaravanen er branchens trafiksikkerhedskampagne for de mindste trafikanter. Kampagnen lærer børn på fem-otte år om lastbiler og trafiksikkerhed, hvor fokus er på den kritiske zone foran højre fordæk.

Særligt ansvar
- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv, fortæller Malene Vitus fra ITD. Hun er projektleder på Lastbilkaravanen.

- Med Lastbilkaravanen skaber vi et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet for vores mindste trafikanter. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at børnene får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far, siger Malene Vitus.

I Kolding Storcenter bliver de besøgende mødt af de 10 store lastbiler, som holder på P-pladsen foran Bilka. De besøgende får lov til at kravle op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten og de kritiske zoner fra førerhuset.

Lastbilchaufføren Magda
Lastbilchaufføren Magda, som er hovedpersonen i en børnebog skrevet til kampagnen, synger og lærer børnene om trafiksikkerhed og lastbiler.

Ud over besøget i Kolding har ITD og Lastbilkaravanen indgået et samarbejde med fire udvalgte kommuner, som besøges i den kommende uge 36.

Tid og sted:

Lørdag den 31. august 2019 kl. 10.00-16.00, Kolding Storcenter, Skovvangen 40, 600 Kolding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096