23948sdkhjf

Sovepauser: P-vagters skærpede kontrol virker

Skærpet kontrol med udenlandske chaufførers ulovlige parkering og overnatning har virket i Kolding Kommune.

Indtil ved årsskiftet var der ganske omfattende problemer med chauffører, der parkerede og overnattede på kommunens rastepladser og veje i især industrikvartererne. Men i de seneste måneder har hyppig overvågning og flere p-afgifter gjort den praksis sur for chaufførerne.

Det skriver JydskeVestkysten.

I løbet af de seneste måneder har kommunens p-vagter udover at uddele flere p-afgifter til de udenlandske chauffører også omdelt foldere på fem sprog med kort, som angiver steder med langtidsparkering for lastbiler.

Ifølge JydskeVestkysten blev der i januar uddelt 28 parkeringsafgifter og uddelt foldere til ulovligt parkerende udenlandske chauffører. Siden 24. marts er der kun udskrevet seks afgifter, og der har ikke været gengangere blandt de chauffører, som har parkeret ulovligt. Kontrollen er typisk foregået i weekenden og aftentimerne i industriområderne

- Jeg havde frygtet, at der skulle mere til. Men jeg tror også generelt, at vognmændene gør en indsats, fordi de er interesserede i at gøre det rigtigt, siger formanden for teknik- og klimaudvalget, Jakob Ville (V), til avisen.

Et enkelt transportfirma, Contrans, har valgt at købe en ejendom i Vejle, hvor deres chauffører lovligt må overnatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094