23948sdkhjf

Aarhus Havn skal have ny direktør

Efter seks år på posten forlader Jakob Flyvbjerg Christensen posten som adm. direktør i Aarhus Havn. I stedet har han takket ja til en stilling som adm. direktør i energiselskabet Verdo, hvor han forventes at tiltræde ved årsskiftet.

Det oplyser Aarhus Havn i en pressemeddelelse.

Verdo har igennem året været ramt af en række skandaler. De bunder i, at Verdo i en årrække har opkrævet for meget hos sine varmekunder. Ifølge DR har Verdo også trukket for mange penge ud af varmeselskabet og efterfølgende lånt de samme penge tilbage med årlige renter på over 20 mio. kroner. Renter, som forbrugerne måtte betale. 

Skandalerne kostede den daværende adm. direktør Kim Frimer jobbet tilbage i april i år. Og nu er Jakob Flyvbjerg Christensen altså klar til at vende tilbage til fødebyen Randers efter seks år hos Aarhus Havn og en lang karriere hos A.P. Møller-Mærsk, hvor han har haft flere roller – herunder hos APM Terminals i Holland og APM Terminals i Aarhus, hvor han var administrerende direktør – for at tage over. 

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer, men selvfølgelig er det samtidig vemodigt at skulle sige farvel til de medarbejdere og samarbejdspartnere, jeg har haft stor glæde af at arbejde sammen med i de seneste år, siger han i pressemeddelelsen fra Aarhus Havn. 

I Aarhus vil havnebestyrelsen nu gå på jagt efter en ny direktør, lyder det fra bestyrelsesformand og borgmester Jacob Bundsgaard, der også har rosende ord med på vejen til Jakob Flyvbjerg Christensen.

- Han har leveret en meget flot indsats som havnedirektør, og han afleverer Aarhus Havn på et tidspunkt, hvor virksomheden står stærkere end nogensinde før, siger Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen.

Var ikke i tvivl

Ifølge Verdo faldt valget på Jakob Flyvbjerg Christensen, fordi han har stor erfaring med at arbejde i kommercielle virksomheder, der samtidig er politisk regulerede. 

- Det har været et stærkt felt af ansøgere, og vi har givet os selv den nødvendige tid til at finde den rette kandidat. Jakob Flyvbjerg Christensen er en moderne leder, som er medievant, kan håndtere konfliktfyldte områder og drive forandring. Jeg er overbevist om, at han har profilen til at få Verdo tilbage på ret kurs og udvikle forretningen yderligere herhjemme og i udlandet i tråd med vores strategi, siger Verdos bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde i en pressemeddelelse fra Verdo. 

Jacob Flyvbjerg Christensen var ikke i tvivl om, at han ville sige ja til jobbet hos Verdo.

- Jeg har haft en fantastisk tid hos Aarhus Havn, men min interessere for jobbet hos Verdo blev skærpet, da vi for alvor kom i dialog. Jeg vil være med til at genskabe tilliden, troværdigheden og roen omkring Verdo hos alle interessenter, så medarbejderne og borgerne med stolthed kan spejle sig i en af områdets største virksomheder. Verdo er som Aarhus Havn en kommerciel, men politisk reguleret virksomhed, og diversiteten mellem det regulerede og de mere kommercielle
områder er et udfordrende, men spændende område at arbejde i, siger Jakob Flyvbjerg Christensen og fortsætter:

- Verdo og forsyningsbranchen er under hastig forandring, og jeg brænder for at sikre vækst, en sund økonomi samt grønne og digitale løsninger, som skaber en ledende og robust koncern for fremtiden.

Læs også: Aarhus-politikere presser havn til landstrøm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.431