23948sdkhjf

Børsnotering skal give NTG mulighed for flere opkøb

NTG har tirsdag udsendt et såkaldt børsprospekt som forberedelse til virksomhedens kommende børsnotering. Det skriver Finans.

Et børsprospekt er en gennemgang af informationer om et selskab, som typisk laves op til at virksomheden udskriver nye aktier, fusionerer – eller som her, bliver børsnoteret. Prospektet udarbejdes for at give investorer et overblik over selskabets position og risici.

NTG har valgt lidt af en bagvej til sin børsnotering, ved opkøb af det børsnoterede medicoselskab Neurosearch. Neurosearch er en såkaldt børsskal, hvilket vil sige et børsnoteret selskab uden reel aktivitet, der kun er drevet videre i håb om et salg.

Dermed bliver det også Neurosearch, der kommer til at stå øverst i den nye koncernstruktur. I børsskallen ligger et skatteaktiv på 1,7 mia. kr., men det kommer NTG ikke til at benytte sig af i forbindelse med noteringen, siger bestyrelsesformand Eivind Kolding til Finans. Midlerne, der skal kanaliseres ind i Neurosearch, er primært udbytte, som i forvejen er skattefrit, forklarer han. Derfor er det ikke det skattemæssige underskud, investorerne skal lægge vægt på, når de vil investere, tilføjer han.

NTG forventer at nå op på em markedsværdi på mellem 2-2,5 mia. kr. efter børsnoteringen. Dermed håber virksomheden at rejse 250 mio. kr. til opkøb ved hjælp af noteringen.

- Hvis vi tager lånemuligheder med, så har vi i hvert fald kapacitet til en mia kr. i opkøb. Dermed ikke sagt, at det bliver et stort opkøb, for der er mange mindre attraktive virksomheder, vi kan integrere, siger Eivind Kolding til Finans.

NTG håber, at koncernens organiske vækst går hurtigere end markedet, og den skal yderligere understøttes af opkøb. Dermed skal NTG have tocifret vækst på toplinjen fremadrettet.

Aktierne kommer til at koste mellem 71-89 kr. pr. styk, og bestyrelsesformanden køber selv ind for 2 mio. kr.

Kilde: Finans

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078