23948sdkhjf

Branchen: - Vejpakkerne er kommet et vigtigt skridt nærmere

I den ekstremt langvarige og komplicerede proces, som har været vejpakkernes skæbne hidtil, repræsenterer dagen i dag et fremskridt. Vejpakkerne er sendt til de såkaldte trilog-forhandlinger mellem repræsentanter for EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Rådet. Dermed er chancerne for en realisering kommet et vigtigt skridt nærmere.

- Det er et substantielt fremskridt i processen. Frygten var naturligvis, at flere års arbejde var spildt ved at vejpakkerne skulle behandles af andre end dem, der har siddet med pakkerne hidtil. I dét scenarie kunne alt være sket. Nu tyder alt på, at der er vilje til at få vejpakkerne igennem, siger Erik Østergaard, DTLs administrerende direktør, og fortsætter:

- Det betyder imidlertid ikke at alt er godt, og det er for tidligt et sige, at den er hjemme. Men i dag markerer et nyt kapitel i vejpakkernes lange historie, og vi bør nærme os afslutningen. I modsat fald tror jeg, vi vil opleve, at nationalstaterne iværksætter en række nationale tiltag, der skal dæmme op for unfair konkurrence og social dumping.

Hos ITD glæder de sig også over fremskridtet med vejpakkerne.

- I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves, siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062