23948sdkhjf

Fem anholdt: H.P. Therkelsen afviser cabotagekørsel

Fire chauffører og en ansat på kontor i Padborg er anholdt under politiaktion.

Artiklen er opdateret den 9. oktober 2019 kl. 08:44

I en aktion mod vognmandsfirmaet H.P. Therkelsen i Padborg har politiet tirsdag anholdt fire chauffører og en ansat.

- Vi har iværksat denne aktion for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen. Der skal være lige vilkår og ordnede forhold for de virksomheder, der lever af at køre med fragt, og hvis enkelte virksomheder lever højt på at snyde systemet, så skal de standses og bringes til ansvar for deres handlinger, siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Det er Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, der sammen med de øvrige tungvognscentre i Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi har gennemført aktionen.

Politiet har nemlig haft mistanke om, at H.P. Therkelsen anvender falske dokumenter og ulovligt fragter gods i Danmark på udenlandsk registrerede lastbiler.

Hos H.P. Therkelsen bekræfter adm. Direktør Peter Therkelsen aktionen. Han afviser dog, at der skulle være tale om bevidst ulovlig kørsel.

- Det er min helt klare overbevisning, at vi ikke har brugt falske dokumenter. Vi er i fuld gang med at undersøge, om vi ved en menneskelig fejl har kørt ulovlig cabotagekørsel, siger Peter Therkelsen til TV Syd.

Peter Therkelsen har flere gange været ude og kritisere andre vognmænd for ulovlig kørsel, hvorfor han nu går i gang med en større undersøgelse af sagen.

To af de fem anholdte blev tirsdag eftermiddag løsladt igen.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094