23948sdkhjf

ITD kårer Årets Transportkommune: Se vinderne i din region

På ITD’s medlemsmøde i Middelfart løb Vejen Kommune med titlen som Årets Transportkommune. Det er første gang, ITD kårer den kommune i landet, der gør mest for vejgodstransporten.

Kåringen af Årets Transportkommune skal sætte fokus på, at gode kommunale rammevilkår for vejgodstransporten er med til at skabe vækst og velstand for hele landet. Samtidig håber ITD, at initiativet kan være en invitation til en dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne, om fremtidens transportforhold.

Kåringen sker på baggrund af en undersøgelse af kommunernes indsats for vejgodstransporten.

- Vi har brug for at sætte gode forhold for vejgodstransporten på den kommunale dagsorden. Det tror vi, at kåringen af Årets Transportkommune kan hjælpe til med. Ved at fejre de kommuner, der gør det godt, kan de være til inspiration for andre kommuner. Og samtidig kan den samlede undersøgelse, der ligger til grund for kåringen, også åbne en dør for en tættere dialog med kommunerne, siger ITD’s formand Christian Sørensen Madsen om initiativet.

Stolt borgmester fra Vejen Kommune
Det blev Vejen Kommune, der løb med kåringen som Årets Transportkommune ved ITD’s årlige medlemsmøde. Det var en både glad og stolt borgmester, Egon Fræhr, fra Vejen Kommune, der modtog kåringen fra ITD’s formand Christian Sørensen Madsen.

- Vi har gennem mange år aktivt prioriteret at skabe gode forhold for vejgodstransporten i Vejen Kommune. Dels fordi ordentlige tilkørselsforhold for lastbiler er vigtigt for hele erhvervsudviklingen i kommunen. Og dels fordi transporterhvervet i sig selv er en væsentlig kilde til arbejdspladser i kommunen - med mere end 2000 arbejdspladser, siger Borgmester Egon Fræhr.

Kåringen sker på baggrund af en undersøgelse af blandt andet kommunernes investering i det lokale vejnet, lokale faciliteter som for eksempel parkering og rastepladser, veje til modulvogntog, grønne tiltag, regulering af parkering og adgang til erhvervsområder samt tilstedeværelsen af strategier for udvikling af transportområdet og hensyn til erhvervet i lokalplaner.

Vejen Kommune scorede blandt andet højt i undersøgelsen, fordi de har gjort en ekstra indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for den tunge trafik på det lokale vejnet. Blandt andet i form af adgang til rastepladser med mulighed for overnatning og toiletfaciliteter, god fremkommelighed for modulvogntog, medfinansiering af vejprojekter sammen med Vejdirektoratet og deling af data til trafikinformation.

Fokus på dialog og inspiration
ITD håber, at Vejen kommune kan være med til at motivere og inspirere andre kommuner til at prioritere gode vilkår for vejgodstransporten lokalt.

- Vi håber, at Vejen kommune kan være et forbillede og inspirere andre kommuner til at sætte gode vilkår for vejgodstrafikken på dagsordenen ude i lokalområderne. Så vi på sigt kan få skabt gode vejforhold og faciliteter for lastbilerne, der sikrer en smidig lastbilstrafik over hele landet, siger Christian Sørensen Madsen.

Udover at landets dygtigste kommuner skal være en inspirationskilde, så vil ITD også bruge undersøgelsen til at åbne døren til en positiv dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne, når der skal diskuteres transportforhold.

- For selv om en del kommuner gør en god indsats for vores erhverv, så er der generelt stadig noget at arbejde med. Blandt andet har de fleste kommuner ikke tilstrækkeligt med rastepladser og faciliteter, så vi håber, at målingen kan være med til at sikre en fremdrift i kommunernes prioritering af vilkår for vejgodstransporten,” siger Christian Sørensen Madsen.

Årets vindere:
Vejen Kommune vandt titlen som Årets Transportkommune, og dermed også titlen som vinder i Region Sydjylland, foran Horsens Kommune, som er vinder i Region Midtjylland. De andre regionale vindere er Thisted i Region Nordjylland, Roskilde i Region Sjælland og Høje-Taastrup i Region Hovedstaden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141