23948sdkhjf

Vi kan ikke leve af en smuk bro

Kronprinsesse Marys Bro er et utroligt flot bygningsværk, som vi alle kan være stolte af; men vognmændene kan ikke leve af se på en nok så smuk bro, hvis det koster penge at benytte den.

Sådan siger Ole Frederiksen, formand for Nordre Birks Vognmandsforening, der dækker de nordsjællandske vognmænd.

- Hidtil har det været gratis at køre over Kronprins Frederiks Bro, men nu er der tvunget brugerbetalingen på den nye bro - og der presser mange vognmænd økonomisk. Vi kan ikke bare automatisk lægge sådanne meromkostninger på kørselsprisen. Dertil er konkurrencen for hård, siger han.

- For nogle vognmænd er der tale om ekstraudgifter på flere hundrede tusinder om året. Andre vognmænd overvejer ligefrem at flytte deres virksomheder ud af kommunen eller at fremskynde deres otium og lukke deres vognmandsvirksomhed.

Frygter brugerbetaling
Ole Frederiksen ser den brugerbetalte Kronprinssese Marys Bro som begyndelsen på en ny tendens med brugerfinansiering af kommende danske brobyggerier.

- Hidtil er det kun Storebæltsbroen og Øresundsbroen, der har været betalingsbroer i Danmark. Her er det tale om broer mellem to landsdele og to lande. Det kan det være rimeligt nok med en betaling for at krydse disse to broer.

- Derimod er det aldeles urimeligt at opkræve penge for at køre over en bro, der forbinder to områder i samme kommune!

- Desværre er jeg bange for, at politikernes store interesse for brugerbetaling kommer til at præge fremtidens anlæg af kommende broer og andre større trafikanlæg. Det er noget af en kovending fra før folketingsvalget, da mange politikere mente, det var vejen til valg eller genvælg at være imod brugerbetaling, siger Ole Frederiksen.

Han henviser nu til transportminister Benny Engelbrecht udtalelse ved indvielse af Kronprinsse Marys Bro: "Den slags betaling kan også blive løsningen ved andre fremtidige projekter rundt om i landet," sagde ministeren. Og han mening var ikke til at tage fejl af!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125