23948sdkhjf

Skift olie på ramperne inden frosten kommer

Den danske vinter kan være modbydelig kold, og når temperaturerne om natten kommer under frysepunktet, oplever mange virksomheder driftstop på deres ramper.

- På næsten daglig basis rykker vi ud til virksomheder, der oplever, at deres ramper hverken kan hæve eller sænke, forklarer daglig leder i Dansk Portindustri A/S Kim Dall-Hansen.

- Driftsstoppet skyldes oftest, at oliens viskositet ændrer sig i frostgrader. Den bliver tykkere, og det betyder, at olien ikke kan passere igennem de små ventiler. Konsekvensen er, at rampen ikke virker. Samtidig skaber kondensen små iskrystaller i olien. Det giver rust og forringer levetiden. Så der er al mulig grund til at vedligeholde ramperne,

Her er løsningen

Heldigvis er løsningen på udfordringen hverken besværlig eller dyr.

- Løsningen er ganske simpel. Det handler blot om at overholde service på rampen og få skiftet olien rettidig, fortæller Kim Dall-Hansen.

- Leverandører af pumpestationerne anbefaler, at virksomheder udskifter olien på deres ramper hvert andet år. Det er vores erfaring, at det interval forhindrer langt de fleste helt unødvendige driftstop og sikrer, at ramperne fungerer optimal. Særligt når der anvendes en god olie med lav viskositet, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11