23948sdkhjf

DFDS vinder ny brexit-kontrakt

Denne gang må fire rederier dele rovet fra den britiske regering

For anden gang har DFDS vundet en kontrakt, der skal forsyne Storbritannien med medicin i tilfælde af, at kongeriget træder ud af EU uden en aftale – denne gang med den 31. oktober som skæringsdato.

Det oplyser det britiske Departement for Transport i en pressemeddelelse.

DFDS er et af fire rederier, der er tildelt kontrakter til en samlet værdi af 86,6 mio. pund, svarende til 742 mio. kroner. DFDS afviser over for Søfart at oplyse hvor stor en del, der tilfalder DFDS, eftersom rederiet ikke kommenterer på kontrakter.

Som Søfart tidligere har skrevet, kom det til at koste det britterne den nette sum af 245 mio. kroner at komme ud af den første brexit-kontrakt før tid. Summen var en på forhånd aftalt kompensation til DFDS og Brittany Ferries, som var fælles om at dele kontrakten.

Denne gang er kontrakten fordelt på fire rederier. Foruden DFDS gælder det Brittany Ferries, P&O Ferries og Stena Line. Imens den samlede kontraktsum ikke adskiller sig nævneværdigt fra den første brexit-kontrakt, har britterne gjort et bedre forarbejde i forbindelse med vilkårene for at komme ud af kontrakten, hvis der alligevel ikke skulle blive tale om et brexit uden aftale i slutningen af måneden. 

Ifølge Lloyds Loading List vil kompensationen denne gang maksimalt komme til at udgøre 11,52 mio. pund, svarende til 98,8 mio. kroner. 

Kontrakten løber i seks måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142