23948sdkhjf

Europæisk vejtransport: No deal giver massive problemer

Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører. Det skriver fem store vejtransportforeninger til til Det Europæiske Råd.

I brevet står der:

"Det Europæiske Råd mødes i Bruxelles den 17. og 18. oktober, og i et EU 27-format drøfter de situationen med hensyn til Brexit.

Vejtransportorganisationerne, som vi repræsenterer fra Frankrig (FNTR), Belgien (FEBETRA), Holland (TLN), Tyskland (BGL) og Norden (NLA), vil gerne understrege følgende punkter:

Hvis Det Forenede Kongerige udtræder uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører at vare flere måneder: Med nye kontroller, der kræves ved grænsen, og chauffører, der ikke har det nødvendige papirarbejde, kan forsinkelserne være store.

På trods af Brexit-usikkerheden er vejtransportindustrien fra vores lande forberedt så meget, som industrien muligvis kan være det. Det er unødvendigt at sige, at trods al denne indsats kan der opstå alvorlige problemer i tilfælde af en "no deal" Brexit.

Vejtransportsektoren er altid fleksibel, men den er nødt til at vide, hvad den forbereder sig på. Målet er også at give vores kunder så meget vished som muligt.

Vi beder derfor EU's regeringschefer om at stræbe mod en aftale med Det Forenede Kongerige under det europæiske topmøde i slutningen af denne uge."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158