23948sdkhjf

Lastbilvask: Ventetiden er halveret

Hos Copenhagen Truck Wash er der gang i lastbilvaskeriet. Og på trods af de mange lastbilkunder er det lykkedes at halvere ventetiden.


- Det er sjældent, at ventetiden er lang ved vaskehallen, fortæller Mikkel Merrild, indehaver af Copenhagen Truck Wash.


- Sidste år havde vi en del ventetid; men det har vi ikke længere. Vi er et "drop in." Man kan ikke bestille tid. Man skal bare komme, når man vil have bilen vasket - og hvis det koncept skal virke, skal kunderne ikke holde en time i en vaskekø. Ligesom på en McDrive kan man godt komme til at holde i en kø, men så går det alligevel rapt. Køen flytter sig - og man kommer hurtigt til.

Transportmagasinet: Hvordan er det lykkedes at forkorte ventetiden til næsten ingenting?


- Vi har optimeret vores processer og ændret softwaren i vores maskiner, så de kører på en anden måde. Vi bruger også en stærkere sæbe, som har en kortere hviletid end tidligere. Og så har vi optimeret vores manuelle arbejdsgang.


- Vi gør tingene på samme måde alle sammen. Ligesom på et samlebånd. Det betyder, at vi kan vaske hurtigere - og så har vi også øget bemandingen, så der er flere til at tage fat, når der er mange kunder.


- Vi har øget vores output, selv om vores kapacitet med hensyn til materiel er den samme. Det gør, at vi i hvert fald har halveret ventetiden. Ja, der er stort set ingen ventetid længere.

Transportmagasinet: Har I ændret åbningstiderne?


- Nej, de kan vi ikke rigtig. Der er ikke noget trafik i Høje Taastrup Transportcenter om aftenen og i weekenderne. Vi har prøvet at have åbent om aftenen og i weekenden, men det giver ingen mening. Nej, for os handler det om at være oppe i gear, når kunderne er der.


- Det er en masse småting, som samlet givere en stor effekt.

Henter bilerne
Hos Copenhagen Truck Wash tænker man hele på at gøre det smartere og billigere for kunderne. I år har man for eksempel fået succes med at hente vognmandens lastbil, når den alligevel ikke er ude at køre.


- Når bilen holder stille, sender vi en vognvasker ud for at hente den. Han vasker den og stiller den tilbage, hvor han tog den. Så er der en ren bil klar til chaufføren, fortæller Mikkel Merrild.


- Det er måske ikke en revolution, men det kan gøre en forskel. Vognmanden slipper for at have en ventende chauffør i vaskehallen, og chaufføren kan bruge sin tid til det vigtige - nemlig at køre. Det er blevet godt modtaget af kunderne.

Transportmagasinet: Hvor langt kører I ud og henter lastbilerne? Er det ikke kun lige i nabolaget?


- Hvis man kører uden for myldretiden, kommer man langt på et kvarter. Vi kører både til lufthavnen og til Brøndby og henter renovationsbiler, cateringbiler, ølbiler, brødbiler osv., svarer Mikkel Merrild.

Copenhagen Truck Wash har to vaskecentre - et i Høje Taastrup Transport Center og et andet på Avedøre Holme i Hvidovre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096