23948sdkhjf

Sådan påvirkes brotrafikken af den nye grænsekontrol

Fra i dag den 12. november er der indført en grænsekontrol fra Sverige mod Danmark.

Kontrollen vil ifølge Rigspolitiet blive gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller, hvilket indebærer, at der ikke altid vil blive udført kontrol af dem, der passerer forbindelsen.

- Når det danske politi er til stede for at udføre grænsekontrol, kan vi desværre ikke undgå, at det påvirker vores kunders rejsetid, siger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarlig ved Øresundsbro Konsortiet.

Fra 90 til 50 km/t

Hastigheden i Øresundsbrons tunnel bliver af sikkerhedsmæssige årsager nedsat fra 90 km/t til 50 km/t i retning mod Danmark, i de tidsrum hvor det danske politi udfører midlertidig grænsekontrol ved tunnelåbningen nærmest Kastrup. Derudover lukkes en af to kørebaner, mens grænsekontrollen gennemføres.

- Vi er nødt til at tage disse forholdsregler for ikke at sætte sikkerheden over styr, når der udføres grænsekontroller, så turen gennem tunnelen og forbi grænsekontrollen er sikker, siger Ulla V. Eilersen, sikkerhedschef på Øresundsbro Konsortiet.

- Derudover ønsker hverken politiet eller vi, at der er køer i tunnelen, fordi vi betragter det som en sikkerhedsrisiko. Udgangspunktet er derfor, at grænsekontrollen ikke skal skabe køer. Hvis vi kan se, at der er risiko for kø, vil forbindelsen blive midlertidigt lukket i den retning til trafikken flyder igen. Det er et princip, der altid gælder hos os, for at undgå at kunderne holder i kø i tunnelen, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095