23948sdkhjf

Firmaets mand satte sig for bordenden: - Det er hjerteblod

Det kan godt være, at Morten Høilund er ny på posten som administrerende direktør, men i Prime Cargo-sammenhæng er han gammel i gårde. Han var med helt fra virksomhedens spæde begyndelse i 1998 og har været med til at bygge firmaet op til det, den er i dag.

- Man kan sige, at jeg er født ind i branchen. Min far er speditør, og siden jeg var 12-13 år har jeg hjulpet til med for eksempel et tømme containere. Efter gymnasiet tog jeg en et-årig HH og kom i lære som speditør hos en agent min far kendte i Beijing. Så jeg er faktisk udlært, selvom jeg ikke har bedrevet det så meget, for i 1999 blev jeg lageransvarlig hos Prime Cargo og så har jeg brugt min energi på at bygge den del af forretningen op lige siden.

Da muligheden kom for at sætte sig i chefstolen for den virksomhed, han har været en del af i over tyve år, havde Morten Høilund ikke mange betænkeligheder.

- Det er jo ikke en position, jeg har stilet målrettet mod gennem årene, men når det så er sagt, har jeg det rigtig godt med at komme ind på nuværende tidspunkt. Siden vi blev opkøbt i 2015 og blev del af så stor en koncern (japanske Mitsui-Soko Group, red.), har vi haft en del udskiftning i personale og deraf også lidt usikkerhed. Så nu kan jeg komme ind og støve virksomhedens oprindelige DNA lidt af, og være med til at skabe en dejlig arbejdsplads for nogle gode mennesker, samt en god samarbejdspartner for vores kunder, siger han, og fortsætter:

- Det er hjerteblod, især fordi der er mange dedikerede mennesker, der har været med i mange år. Dem føler jeg, at jeg har et ansvar overfor, og det betyder meget for mig, at vi kan skabe en kultur med arbejdsglæde og motivation. Og så tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan bidrage med noget til forretningen – for der skal jo også tjenes penge.

Der er høj sø på det internationale transportmarked i disse tider – med Brexit og Handelskrig er der rigeligt at bekymre sig om – men Morten Høilund tror på, at årvågenhed og handlingsparathed kan bære Prime Cargo sikkert igennem.

- Udviklingen i det politiske klima kan ændre sig pludseligt, og selvom man måske ikke selv er direkte berørt, så kan det påvirke den volumen af varer, der skal flyttes på tværs af verdenshavene, og det kan gå rigtig hurtigt. Så dér skal vi stå tidligt op for at være med og være klar, for ellers ryger vi af i svinget, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094