23948sdkhjf

Fortsat trængsel på rastepladserne

Vejdirektoratet har fremlagt den længe ventede analyse af situationen på landets motorvejsrastepladser.

Danske Speditører er overordentlig skeptisk over for, at transportministeren bruger analysen til at konkludere, at 25 timers-begrænsningen har virket efter hensigten.

Dykker man ned i tallene, viser det sig, at det kun er i weekenderne, at der er tale om et mindre antal parkerede lastbiler end tidligere. Antallet af parkerede lastbiler på hverdage overstiger den samlede kapacitet på rastepladserne.

Parkeringsforbuddet på 25 timer har ikke betydet mindre pres på rastepladserne i hverdagen. Tværtimod har det samlede antal parkerede lastbiler på hverdage været stigende.

- Det ser ganske rigtigt ud til, at der har været et fald i antallet af langtidsparkerede lastvogne i weekenderne, som skyldes 25-times reglen. Det er desværre ikke i weekenderne, at der har været de store kapacitetsproblemer. Det var ikke et problem, inden parkeringsbegrænsningen blev indført – og det er det stadig ikke. Det er det derimod på hverdagene, hvor kapacitetsproblemerne faktisk er steget, siger Martin Aabak, direktør i Danske Speditører.

På den baggrund vil Danske Speditører kæmpe videre for at få skaffet en bevilling til at etablere flere parkeringspladser til lastbiler på rastepladserne ved motorvejene. Det spørgsmål vil blive inddraget i forhandlingerne om investeringsplanen for infrastruktur.

Vejdirektoratets rapport kan ses her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046