23948sdkhjf

Aalborg Havn bygger nye lagerhaller

Den første af tre nye lager- og produktions haller i Aalborg Havn er allerede lejet ud

De nordjyske virksomheder leder med lys og lygte efter mere lagerplads. De fleste kan dog godt væbne sig med tålmodighed, for antallet af ledige lagerlejemål i Nordjylland er rekordlav for tiden.

Ifølge en markedsanalyse fra erhvervsmæglerne Nordicals er antallet af ledige kvadratmeter – også kaldet tomgangsraten – i lager- og produktionsejendomme nemlig helt nede på 1,1 pct., hvilket er det laveste niveau i det seneste årti. Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse. 

Den udbredte mangel på ledige lagerfaciliteter og produktionslokaler mærker man også på Aalborg Havn, hvor man nu har valgt at bygge yderligere tre af de populære Harbour Storage-haller på 2.000 kvm per lejemål.

- Vi har de seneste år haft en periode med meget lidt nybyggeri af erhvervs- og lagerejendomme her i Nordjylland. Det mærker vi effekten af nu, hvor mange virksomheder forsøger at sikre sig til fremtiden og derfor afsøger markedet for ledige lejemål, der giver mulighed for at vækste, siger Jeppe Faber, kommerciel manager i Aalborg Havn Logistik, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor har vi nu valgt at udvide havnens lagerkapacitet med 6.000 kvm i form af tre spritnye Harbour Storage-haller. Vi har oplevet en stor interesse for de nye lejemål, og den første hal er allerede lejet ud.

Kan tilpasses
I stil med de fire nuværende Harbour Storage-haller, som havnen har opført over de seneste år, vil de tre nye lejemål også være universallagerløsninger, der kan tilpasses den enkelte virksomheds behov.

De nye haller får ligeledes adresse på Langerak på Aalborg Havn og er således placeret tæt på havnens containerterminal og med kort afstand til havnens kantine. De nye haller vil have otte meters loftshøjde, og det er der god økonomi i for lejerne, lyder det fra Jeppe Faber:

- Hallernes højde tilfører 25 pct. ekstra kubikmeter lagerplads per lejemål. Det betyder, at de fleste virksomheder vil kunne leje sig ind i spritnye og bedre lokaler hos os for den samme husleje, som de betaler i deres nuværende lejemål, siger han.

Opførelsen af de tre nye Harbour Storage-haller er så småt begyndt, og de ventes at stå klar i løbet af efteråret 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.082