23948sdkhjf

Branchen optimistisk over vejpakken

Den netop vedtagne EU-vejpakke skaber grobund for optimisme i den danske transportbranche. Der ligger mere end to og et halvt års forhandlinger forud for vedtagelsen, og vejpakken skal nu blot vedtages af Europa-Parlamentet og Ministerrådet - hvilket forventes at være ren formalitet.

Hos ITD er de galde over, at der kommer klarhed over reglerne i branchen, siger administrerende direktør Carina Christensen:

- I ITD hilser vi det velkomment, at der nu endelig ser ud til at være klarhed over, hvilke regler der skal gælde for vejgodstransporten i Europa. Transportvirksomhederne har meget længe efterspurgt stærke og fair fælles regler, der kan kontrolleres og håndhæves effektivt. Forhåbentlig får vi det nu. Vi ser frem til at læse det konkrete indhold i aftalen. Der er en del aftalepunkter, som vi skal dykke yderligere ned i for at kunne vurdere betydningen for erhvervet, men vi er glade for og tilfredse med, at det er lykkes at blive enige i EU om nye spilleregler.

I Danske Speditører er administrerende direktør Martin Aabak ligeledes glad for den nye vejpakke:

- I Danske Speditører ser vi det som et klart fremskridt, at der nu endelig ser ud til at være klarhed over, hvilke regler der skal gælde for vejgodstransporten i Europa. Der har helt ubetinget været behov for fælles regler, der kan kontrolleres og håndhæves effektivt. Forhåbentlig får vi det nu. Vi ser frem til at læse det konkrete indhold i aftalen, som endnu ikke er offentliggjort, siger Martin Aabak.

Hos DTL er de lidt mere forsigtige med begejstringen:

- I overskriftsform ser trilog-aftalen rigtig ud. Samme løn for samme arbejde på samme sted, opgør med skuffeselskaber, krav til, at lastbiler på internationale ture skal vende hjem oftere, begrænsninger i cabotagekørsel, værdige forhold for chaufføren, stærkere kontrol, fastholdelse af, at det lange hvil skal holdes ude af lastbilen og så videre, siger administrerende direktør Erik Østergaard, og fortsætter:

- Det tegner rigtigt, men DTL har brug for at se alle detaljerne før vi jubler. Det er et omfangsrigt og komplekst stof, som har været undervejs i årevis. Som bekendt ligger Djævlen i detaljen – og dén vil vi have helt styr på, slutter Erik Østergaard.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.085