23948sdkhjf

Tre ud af fire transportarbejdere frygter nedslidning før pensionen

Arbejdere i transportbranchen ønsker øget ansvar mod nedslidning i overenskomstforhandlingerne. 73 pct. af dem frygter at blive så nedslidte, før de kan gå på pension, at de ikke kan passe et job

Kroppen bliver slidt ned før tid. Arbejdslivet er for presset, og stressen lurer om hjørnet.

Det er nogle af de helt store bekymringer for transportarbejdere i Danmark, viser en undersøgelse som analysefirmaet Analyse Danmark har lavet for 3F Transport. Det skriver Fagbladet 3F.

Forhandlingerne om nye overenskomster for de ansatte på transportområdet blev skudt i gang for nylig, og 3F-medlemmernes bekymringer og ønsker er noget af det, der kommer til at fylde på forhandlingsbordet.

Overenskomstforhandlingerne gælder både løn og arbejdsvilkår. Medlemmerne af 3F Transport sætter især fokus på ønsker, der kan sikre bedre arbejdsmiljø og hindre nedslidning. Ligesom de sætter fokus på rettigheder og forbedringer, der sikrer, at hele arbejdslivet hænger sammen.

Undersøgelsen, som Analyse Danmark har lavet i december 2019, hvor 1.637 medlemmer har svaret, viser mest markant følgende:

- 73 pct. svarer, at de frygter at blive så nedslidte, før de kan gå på pension, at de ikke kan passe et arbejde.

- 55 pct. svarer ja til, at deres arbejdsliv er blevet mere presset de senere år.

- 39 pct. peger på, at stress, nedslidning og opskruet tempo er den største trussel mod deres job og arbejdsevne.

- 29 pct. peger på, at forhøjet pensionsalder er den største trussel mod deres job og arbejdsevne.

- Det er alvorligt, når 73 pct. af vores medlemmer på transportområdet frygter, at de bliver så nedslidte, at de ikke er i stand til at passe deres arbejde, før de har mulighed for at gå på pension. Vores medlemmer mærker nu for alvor, at pensionsalderen stiger de kommende år, samtidig med at presset stiger ude på arbejdspladserne, siger Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport.

Han pointerer, at 3F’s medlemmer er kommet raske ind på arbejdsmarkedet.

- Selvfølgelig har de også ret til at komme raske ud i den anden ende. Det kommer vi til at diskutere løsninger på ved forhandlingsbordet. I forhold til arbejdsmiljø, i forhold til vilkår for seniorer og i forhold til rettigheder gennem hele arbejdslivet, siger Jan Villadsen.

Originalartikel: fagbladet3f.dk/artikel/3-ud-af-4-transportarbejdere-frygter-nedslidning-foer-pensionen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094