23948sdkhjf

Frode Laursen i bæredygtigt kaffesamarbejde


Video: Frode Laursen

Frode Laursen og Arvid Nordquist har sammen udviklet en løsning med transport af økologisk, bæredygtig kaffe i Stockholm-området ved hjælp af 100% biogas. 

- Jeg er meget begejstret for det her samarbejde, siger koncerndirektør for Frode Laursen, Thomas Corneliussen, og fortsætter:

- Den grønne omstilling er vigtig, og vi er af den overbevisning, at vi når det bedste resultat, når vi samarbejder med vores kunder om de rigtige løsninger.

Også logistikdirektør i Arvid Nordquist HAB, Peter Dannqvist, er tilfreds.

– Vi er glade for at Frode Laursen tog imod udfordringen og kom frem til en god løsning. Dette er et skridt mod vores mål om at opnå fuldstændig fossil-fri transport og et endnu mere bæredygtigt produkt.

Op til 100% CO2-reduktion
Gaslastbilen skal køre på den gastype, der hedder LBG. LBG er flydende biogas lavet af biologisk materiale, som for eksempel affald, og man sparer derfor op til 100% CO2-udledning.

- LBG er perfekt til denne opgave i og omkring en storby. Ikke alene er den nærmest CO2-neutral, men den er også mere lydsvag end en almindelig dieselbil, hvilket gør den mere velegnet i tæt beboede områder, siger Thomas Corneliussen.

Han håber, at man kan udvide samarbejdet og indsætte flere gaslastbiler i Sverige. I forvejen anvender Frode Laursen 2. generations HVO i distributionen for Arvid Nordquist. HVO'en er en bio-diesel, som ligeledes er fremstillet af affald og andet biologisk materiale.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094