23948sdkhjf

Q8 udvider salg af HVO

Fra den 1. marts 2020 tilbyder Q8 salg af brændstoffet HVO alle erhvervskunder med hjemmetank. Det bæredygtige alternativ til diesel er 100 procent fossilfrit og sænker CO2-udledningen med op til 90 procent.

Det betyder, at kunder med hjemmetank kan få leveret HVO til deres dieselkøretøjer og -maskiner.

- Vi vil gerne give vores kunder mulighed for at vælge en grønnere måde at transportere sig på, og derfor er vi også glade for, at kunne tilbyde HVO til vores hjemmetankskunder uanset om de kører lastbil eller traktor, fortæller Henrik Even, der er Sales Manager Energy and Oils hos Q8. 

Oplever stor interesse

Hos Q8 oplever man en stor interesse efter det fossilfri diesel, siger Henrik.

- Mange virksomheder og kommuner arbejder i dag aktivt for at reducere deres CO2-udledning, og her giver HVO dem mulighed for nemt og hurtigt at mindske deres klimapåvirkning. HVO er nemt at skifte til, fordi det som udgangspunkt fungerer i alle dieselmotorer, helt uden tilpasning.

At give kunder muligheden for at købe bæredygtige brændstoffer er helt i tråd med OKQ8 Scandinavia’s strategi om at gøre det lettere for kunderne at tage bæredygtige valg og være en partner, der tilbyder klimavenlige løsninger.

Hvad er HVO?

HVO står for Hydrotreated Vegetable Oil og fremstilles udelukkende af vedvarende råmaterialer, der ikke frigiver nyt kuldioxid til atmosfæren.

Råvaren er typisk bæredygtig vegetabilsk olie, animalsk fedt og rest- og affaldsprodukter fra industri, land- og skovbrug.

Fordi HVO har samme tekniske egenskaber som fossil diesel, kan det bruges i almindelige dieselmotorer og kræver ingen særlig tilpasning.

Fordele ved HVO

Fordelene ved at bruge HVO fremfor fossil diesel er mange, heriblandt:

* Reduktion i udledningen af CO2 med op til 90%

* Reduktion af partikler og NOx med op til 30%

* Bedre forbrænding, filtrering og kuldeegenskaber

* Mindre motorstøj og færre lugtgener

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116