23948sdkhjf

HK-Klubformand: Varme hænder bringer posten ud

DTL mener, at Folketinget har givet PostNord en håndsrækning eller statsfinansierer et erhvervseventyr.

Det er i bedste fald en manglende forståelse for de faktiske forhold i postindustrien.

PostNord har en professionel koncernbestyrelse med Christian W. Jansson og Christian Frigast som henholdsvis bestyrelsesformand og -næstformand. Det betyder, at PostNord – og dermed datterselskabet Post Danmark A/S – har et forretningsmæssigt fokus.

Er den samfundsbegrundede postomdeling mindre værd end:

  • en samfundsbegrundet færgebetjening af Bornholm som finansieres med et årligt driftstilskud på over 350 millioner kroner?
  • den årlige mediestøtte på mere end 300 millioner kroner?

De meget omtalte 100 millioner kroner er en betaling for den urentable service Folketinget ønsker varetaget i 1. halvår 2020. Som medarbejdere afviser vi at arbejde underskuddet fra f.eks. kinapakkerne ind.

Forventer DTL’s medlemsvirksomheder ikke betaling, når de kører opgaver for det offentlige? Dét synes jeg, er acceptablet.

DTL må forstås sådan, at der skal stilles krav om pengestrømsanalyser af alle virksomheder, som løser opgaver for både offentlige og private kunder. At stille uens krav til aktører i et marked, er den normale definition på unfair konkurrence, ikk’?

Som medarbejdere i Post Danmark er vi vant til, at der er mange og stærke følelser for vores arbejde. Selskabskonstruktion, ejersammensætning og selskabsform er politiske valg. Kollegerne ønsker blot at få posten ud i Danmark. At bidrage til et Danmark i balance med samfundsbegrundet postomdeling på overenskomstmæssige vilkår.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078