23948sdkhjf

Pallemagasin taler med robotter

Verdens største leverandør af pallemagasiner, den danske virksomhed Palomat fra Mors, lancerer nu en nyskabelse inden for pallehåndtering: Palomat AMR.
Det er et særligt pallemagasin, som "taler" robotsprog og kan arbejde sammen med mobile robotter fra Mobile Industrial Robots (MiR).

Nyheden bliver præsenteret på den tyske logistikmesse, LogiMAT, i Stuttgart den 10-12. marts.

På standen vil en mobil robot arbejde sammen med et pallemagasin, som fungerer som en palle-buffer og dockingstation.

Svar på ønsker fra markedet

Palomat lancerede allerede i 2018 et pallemagasin, der kunne arbejde sammen med selvkørende gaffeltrucks, de såkaldte AGV’ere. Den tog markedet godt imod. Samtidig opstod et nyt ønske fra forhandlere af mobile robotter om en videreudvikling af AGV-palomaten.

- Vi lyttede til markedet og indledte et samarbejde med MiR i 2019. Nu er vi klar med en løsning til fuldautomatisering af pallehåndtering  sammen med robotterne MiR500 og MiR1000.

- Vi er også positiv over for et samarbejde med andre AMR-producenter, så længe service- og ambitionsniveau matcher vores standarder, siger Majbritt Svane, Area Manager i Palomat.

Frigør ressourcer

Med Palomat AMR kan en logistikchef dels sikre et stærkt flow i logistikæden, dels frigøre medarbejdere fra pallehåndtering til mere værdiskabende opgaver i en produktion eller et logistikcenter.

Desuden er det nye pallemagasin med til at forbedre arbejdsmiljøet og sikkerheden på arbejdspladsen. En undersøgelse har vist, at der i Tyskland sker omkring 40 arbejdsulykker hver eneste dag med gaffeltrucks og palleløftere. Det kan undgås, når medarbejderne beskæftiger sig med andre opgaver.

Der kan være 15 paller i en Palomat AMR. Ifølge Palomat er tilbagebetalingstiden beregnet til 12-18 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095