23948sdkhjf

Kontrol: Polsk chauffør fanget med magnet og rod i fragtbrevene

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afviklede 6. og 7. februar 2020 en lastbilkontrol i industriområdet Hipark ved Herning.

Midt på formiddagen den anden dag, 7. februar, blev en polsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn observeret af de kontrollerende betjente. Lastbilen befandt sig på Herningmotorvejen på vej mod Herning.

Politiet stoppede køretøjet, og kontrollerede om køre-hviletidsbestemmelser var overholdt, oplyser den ansvarlige for kontrollen, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

I forbindelse med en nærmere undersøgelse af køretøjet blev der fundet en magnet, som var monteret på lastbilens såkaldte impulsgiver/Kitas.

- Og det bevirkede, at lastbilen kunne køre uden om lastbilens hastighedsbegrænser og uden om kontrolapparatet i lastbilen, forklarer politikommissæren.

Betjentene kunne også konstatere en overtrædelse af reglerne for cabotage, idet der manglede fragtbreve, ligesom andre fragtbreve ikke var udfyldt korrekt.

- Vognmanden manglede også at betale for vejbenyttelsesafgift af det danske vejnet hele tre gange, siger Claus Kjær-Pedersen.

Derfor blev det samlet til en bøde til chauffør og virksomhed på 84.000 kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078