23948sdkhjf
>

Grøn omstilling på vej

De store lastvognsimportører er overbeviste om, at 2020 bliver året, hvor transportbranchen kommer i gang med den grønne omstilling.

- Den grønne omstilling har været i gang længe, men jeg tror, at vi vil se alternative drivmidler slå igennem for alvor nu, siger Lars Bo Larsen, adm. direktør for Volvo Danmark.

- Vi har solgt de første biogas-biler (LNG) i Danmark. Vi vil også se flere el-biler fra Volvos side. Allerede i år går vi i gang med at producere FL- og FE-modellerne i elektriske versioner.

- De kommer ikke i hobetal. Det er der ikke infrastruktur nok til. De, der vælger at købe en el-lastbil nu, gør det også med image for øje; men stille og roligt nærmere vi os en situation, hvor det også vil blive kommercielt fornuftigt med elektriske lastbiler.

 Vil hjælpe kunderne

Hos Scania ser man også, at den grønne omstilling er godt på vej i Danmark.

- Vi forsøger at hjælpe vores kunder med at blive mere bæredygtige, fortæller Marcus Holm, adm. direktør i Scania Danmark.

Læs også: Lastbilsalget vil falde i 2020

- At benytte alternative brændstoffer er en måde at få mere bæredygtig transport på. I dag har flere og flere kunder fået øjnene op for hybridlastbiler. Det er det næste skridt i hele miljøomlægningen; men biogas-biler er også interessant specielt i Danmark, hvor man har en stor produktion af biogas.

- Hvis man bruger biogas til fremdrift af lastbiler, får man en meget fin CO2-reduktion sammenlignet med en dieselbil.

- Det er ikke kun os lastbilproducenter, som driver den agenda. Vi ser også en øget efterspørgsel efter mere bæredygtige transportløsninger fra vores kunders side, specielt inden for varedistribution i de store byer i Danmark.

- Også myndighederne også en rolle. Flere kommuner i Danmark stiller krav til lastbilers og varebilers udstødning.

- Scania har været med i den udvikling længe, og vi har et stærkt modelprogram, som kan møde kundernes behov og forventninger med hensyn til klimapåvirkning, slutter Marcus Hiolm.

Læs hele interviewet med Marcus Holm og Lars Bo Larsen i det seneste nummer af Transportmagasinet, som er på gaden netop nu.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.079