23948sdkhjf

Lastbilsalget vil falde i 2020

De to største lastbilimportører herhjemme – Scania Danmark og Volvo Danmark – spår et mindre salg af lastbiler i Danmark i 2020.

- Det er altid svært at sige noget om fremtiden; men vi tror, at vi vil opleve en nedgang i lastbilsalget i 2020, siger adm. direktør Marcus Holm, Scania Danmark.

- Hvor meget laver det bliver, er ikke til at sige. Måske 10 eller 20 procent lavere. Det gælder ikke kun Danmark. Den danske økonomi følger den økonomiske udvikling i Europa ganske tæt. Så tilbagegangen er noget, som bliver generelt for de fleste lande i Europa, siger Marcus Holm til Transportmagasinet.

En smule tilbage

Også hos Volvo Danmark, der i 2019 blev den næststørste leverandør af lastbiler til den danske transportbranche, spår ham en lille tilbagegang i salget af lastbiler i 2020.

- Jeg tror, at det samlede lastbilmarked vil falde en lille smule. Det er baseret på den salgstakt, som vi oplevede de sidste tre-fire måneder af 2019. Mit bedste bud er, at markedet vil falde til 4.200 i 2020. Det er stadig et godt år, men lidt i underkanten af et normalt år, siger Lars Bio Larsen til Transportmagasinet.

Højeste salg i nyere tid

I 2019 kom der 5.025 nye lastbiler på vejene med danske nummerplader. Det betyder at salget er fuldt ud på niveau med salget i 2018, hvor der blev solgt 4.980 lastbiler.

- Det er et meget fint og særdeles tilfredsstillende marked for lastbiler, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for brancheforeningen De Danske Bilimportører.

Læs også: Grøn omstilling på vej

- Når vi ser mere historisk på det, siger statistikken, at vi har haft det højeste marked i nyere tid, når man lige ser bort fra årene op til finanskrisen i 2008-2009.

- Hos De Danske Bilimportører er vi bestemt tilfredse med det flotte slutresultat for lastbilsalget i 2019, siger Gunni Mikkelsen.

- Salget af lastbiler har i den seneste årrække ligget på et stabilt højt niveau. Vi forventer at lastbilsalget i det nye år vil fortsætte den positive udvikling, da der fortsat er et stort behov for løbende at udskifte lastbilparken til de mest effektive og moderne teknologier, der passer til kørselsbehovet for vognmændene.

Læs mere om lastbilsalget i det trykte Transportmagasinet, som er på gaden netop nu.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.406