23948sdkhjf

Varebiler kørte gods uden tilladelse - blev taget af politiet

Tungvognscenter Øst (TCØ) under Midt- og Vestsjællands Politi, var den 21. februar 2020 på patrulje, da betjentene bemærkede en varebil, som kørte for en transportvirksomhed, der har flere verserende sager om transport af gods for fremmed regning, selvom firmaet ikke har tilladelse til dette. Færdselsstyrelsen har tidligere givet virksomheden afslag på tilladelse til godskørsel for fremmed regning.

På baggrund af de verserende sager har Tungvognscenter Øst i forvejen fået rettens kendelse til at tilbageholde en anden af firmaets varebiler med henblik på konfiskation.

Det var politiets opfattelse, at dagens kørsel ligeledes var godskørsel for fremmed regning, hvorfor transportvirksomheden igen blev sigtet for godskørsel for fremmed regning uden tilladelse, dog nu i en anden varebil. Politiet tilbageholdt tillige denne varebil. Virksomhedsindehaveren han anmodet om, at tilbageholdelsen indbringes for retten.

Klækkelige bøder for gentagne overtrædelser
Virksomheden kan se frem til klækkelige bøder i sagerne. Bødepåstanden mod vognmanden løber op i 244.000 kr. for ulovlig kørsel på flere forskellige datoer. Herudover bødepåstand på 58.000 kr. mod en anden person, der har disponeret på vognmandens vegne, samt tre bøder à 4000 kr. til føreren af vognmandens varebiler, da føreren ikke var i besiddelse af den rette uddannelse.

På baggrund af kendelsen fra retten har politiet tilbageholdt og indbragt vognmandens varebiler. Sagerne vil senere blive behandlet ved et retsmøde, hvor retten også vil tage stilling til, om varebilerne kan konfiskeres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079