23948sdkhjf

ITD styrker indsatsen i EU

Ansætter erfaren medarbejder og fordobler repræsentationen i Bruxelles

ITD vil have endnu større indflydelse på beslutningerne i den europæiske vejgodstransport. Derfor styrkes ITD’s tilstedeværelse i EU med ansættelsen af Morten Bj. Petersen fra den 14. april. Han skal sidde på ITD’s kontor i Bruxelles. Hermed får ITD to politiske medarbejdere i den europæiske hovedstad.

ITD’s nye mand i Bruxelles har haft sit virke i Bruxelles i de sidste 27 år, og han kommer direkte fra en stilling som senior account manager i EPPA, som er et konsulentfirma med speciale i at rådgive virksomheder i EU-politik.

Påvirke politiske processer
Hos EPPA har hans rolle været at bistå virksomheder med at påvirke de politiske processer gennem målrettet netværksarbejde.

Morten har derfor meget stor erfaring i arbejdet med EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Det Europæiske råd samt medlemslandenes permanente repræsentationer i Bruxelles.

I EU-Kommissionen i 5 år
Tidligere har Morten Bj. Petersen arbejdet fem år for EU-Kommissionen som rådgiver om Kinas handelspolitik, antidumping og vedvarende energi.

- Mit arbejde i EU-Kommissionen gav mig fantastisk stor indsigt i, hvordan EU’s institutioner virker og fungerer, fortæller Morten Bj. Petersen.

- Jeg kender til dynamikken i systemet, og det er en værdifuld erfaring. Det giver en næse for, hvordan man griber en politisk dagsorden an og finder frem til de rigtige personer, så man kan få placeret ideer og tanker på det rette sted og det rette tidspunkt.

- Det vil jeg udnytte for at få indflydelse der, hvor ITD har størst interesse, siger han.

- Vi lever i en tid med mange kulturelle, økonomiske og klimamæssige udfordringer, som alle skal takles. Jeg vil gøre mit yderste for at give ITD’s medlemmer maksimal indflydelse på de beslutninger, der træffes i Bruxelles for den europæiske vejgodstransport.

Påvirkes af EU
ITD har været repræsenteret med eget kontor i Bruxelles siden 2015, og oprustningen i EU-hovedstaden er vigtig for at øge indflydelsen.

- Vejgodstransporterhvervet påvirkes mere og mere af de beslutninger, som tages i EU, siger adm. direktør Carina Christensen fra ITD.

- Nu går vi benhårdt efter at påvirke de europæiske beslutningstagere endnu mere for at sikre større indflydelse for vores medlemmer og dansk vejgodstransports interesser i Europa.

- Med ansættelsen af Morten Bj. Petersen kan vi påvirke de europæiske beslutningstagere og øge samarbejdet med relevante organisationer og myndigheder i andre EU-lande, slutter Carina Christensen.

Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094