23948sdkhjf

Alpi trodser viruspanik og åbner afdeling i Kina

Efter mange års samarbejde med en kinesisk partner, delvist ejet af Alpi Group, har Alpi nu valgt at starte eget selskab - Alpi China.

- Et hold med meget erfarne medarbejdere er på plads i Kina, fortæller Morten Høgsberg Nielsen, administrerende direktør i Alpi Air & Sea.

– Sådan handler vi ofte. Der opstod en mulighed med de rigtige mennesker, og så greb vi den – på trods af den nuværende coronasituation. Med det nye selskab bliver vores set-up til og fra Kina et endnu stærkere forretningsben end hidtil. Vores markedsandel på fragt til og fra Kina er steget betragteligt igennem de seneste fem år, og nu vil et stærkere fundament - med øget dansk indflydelse - gøre det muligt at udvikle vores forretning yderligere – både på søfragt, luftfragt og banetransport, siger Morten Høgsberg Nielsen.

Erfarent team
Det kinesiske team og datterselskabet har Jimmy Ding som Managing Director. Jimmy Ding og de øvrige medarbejdere har mange års erfaring med transport til og fra Danmark – og et indgående kendskab til specielt den danske tekstilindustri.

45-årige Ding påmønstrede som ung speditionsbranchen i Los Angeles, USA - og har de sidste 15 år været bosat i Shanghai og derfra fortsat sit arbejde i spedtionsbranchen.

Dansk eksport til Kina boomer
- Danmarks eksport til Kina er næsten tredoblet siden 2005, og er på en sjetteplads på listen over lande, som danske virksomheder eksporterer mest til. Kina har potentialet til at rykke endnu længere op på listen i løbet af en årrække. Derfor har også transporten til Kina udviklet sig enormt hos Alpi, fortæller Morten Høgsberg Nielsen.

- I en global verden med stadigt stigende krav til transport- og logistikbranchen glæder vi os over, at vi nu har hands on både i Kina og her på Alpi-kontorerne i Skandinavien. Det styrker vores speditionsforretning i et internationalt perspektiv, slutter Morten Høgsberg Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094