23948sdkhjf

ITD hilser europæisk klimalov velkommen

Der er ingen tvivl om, at den nye EU-Kommission mener det seriøst, når den siger, at den vil arbejde for klimaet. I december 2019 – kort efter sin tiltræden – fremlagde Kommissionen Green Deal, og nu kommer udspillet til den første europæiske klimalov nogensinde.

- Står det til EU-Kommissionen, så skal Europa samlet set være klimaneutralt senest i 2050, og det er historisk, at der nu er en decideret klimalov på vej i EU-samarbejdet, siger Lasse Kristoffersen, politisk chefkonsulent i ITD.

EU-Kommissionen lægger som et første skridt op til en C02-reduktion i 2030 sammenlignet med 1990, hvor man sigter mod en reduktion på mellem 50 og 55 procent.

Den europæiske klimalovs konsekvenser for transport- og logistikvirksomhederne er svær at forudsige på nuværende tidspunkt.

- Teksten er endnu uklar, i forhold til hvad loven konkret vil betyde for vejgodstransporterhvervet. Derfor vil ITD være tæt på hele processen omkring tilblivelsen af klimaloven, så der kan sikres så gode rammer som muligt for den danske transport- og logistikbranche uden at give køb på virksomhedernes konkurrenceevne, siger Lasse Kristoffersen.

ITD forudser en række svære forhandlinger, før en endelig klimalov falder på plads, da der er stor forskel på ambitionsniveauet blandt medlemslandene.

Læs forslaget til klimaloven her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078