23948sdkhjf

NTG fortsætter stor opkøbsstrategi: Kigger på over 30 virksomheder

Nordic Transport Group, i daglig tale NTG, indtog Børsen under megen bevågenhed i efteråret 2019. Siden har det været lidt stille om én af Danmarks mest kraftfulde transportvirksomheder, men det er ikke et udtryk for, at der bliver hvilet på laurbærrene.

NTG er nemlig i fuld gang med at eksekvere en storstilet vækstplan. Det fortæller administrerende direktør i NTG, Mikkel Fruergaard, til Transportmagasinet.

- Baggrunden for børsnoteringen er primært, at vi ville være i en position, hvor vi kunne bruge de finansielle markeder til at fortsætte vores opkøbsstrategi, siger han.

Vækst på tre måder
NTG vækster primært på tre måder: Organisk i de eksisterende selskaber, gennem nye start-ups, eller via opkøb. Siden opstarten i 2011 har NTG opkøbt mere end 20 virksomheder, og som Mikkel Fruergaard udtrykker det:

- Det er et mål for os, at en stor del af vores fremtidige vækst skal komme gennem opkøb.

Den strategi betyder, at en børsnotering var helt oplagt.

- Når man gerne vil have et selskab i konstant vækst, så er det helt naturligt, at jo større vi bliver over tid, jo større bliver de opkøbskandidater, vi kigger på. Og selvom vi skaber rigtigt flotte økonomiske resultater, så må vi erkende, at hvis vi vil bibeholde en aktiv opkøbsstrategi, så må vi have en platform i de finansielle markeder, så vi får likviditeten til at forfølge den ambition, siger Mikkel Fruergaard.

Portefølje på mere end 30 selskaber
Senest annoncerede NTG i december, at man havde underskrevet en aftale med et nyt selskab, i form af Ebrex Business Solutions Ltd., som ved udgangen af februar er blevet en del af NTG-familien. Men jagten stopper slet ikke der.

- Vi har en portefølje på mere end 30 selskaber, som vi følger tæt, fordi de kan blive fremtidige opkøbsmål. Selvfølgelig skal vi ikke ud og købe alle 30, for enderne skal jo nå sammen, men vi følger interesseret med i, hvad der sker rundt omkring os. Og vi føler os overbeviste om, at vi kan blive ved med at forfølge vores opkøbsstrategi fremover, siger Mikkel Fruergaard.

Han vil selvsagt ikke afsløre, hvilke firmaer, NTG kigger på, men vil dog sige så meget, at der er tale om virksomheder, der tilbyder ”transport- og logistikløsninger på enten vej eller sø- og luft”, som er det felt, NTG selv bevæger sig i.

- Og så er det virksomheder, hvor vi ser potentiale i de medarbejdere, som arbejder der, og den kundebase, som de servicerer, siger Mikkel Fruergaard til Transportmagasinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141