23948sdkhjf

ITD: - Vi holder Danmark kørende

Mens mange danskere nu arbejder hjemmefra, er transportbranchen på landevejene for at holde samfundet kørende.

Transport af varer og gods er kritisk for samfundet. Transportbranchen skal sikre en forsat levering af fødevarer, medicin, hygiejneartikler, benzin, diesel, foder og olie.

- Vi er 100 procent klar til at hjælpe samfundet med at håndtere Corona-situationen, siger ITD’s formand, vognmand Christian Sørensen Madsen.

Han bakkes op af ITD’s direktør Carina Christensen, som roser regeringens hjælpepakke med hensyn til at kompensere virksomhedernes lønudgifter til medarbejdere, der er smittede eller ramt af karantæne, samt et styrket kapitalberedskab.

- Vi kan nu få refusion fra dag ét, når medarbejderen er syg af COVID19 eller i karantæne. Der lægges således op til, at sygedagpengesystemets såkaldte arbejdsgiverperiode suspenderes midlertidigt via en særlov. Suspension af arbejdsgiverperioden indebærer ikke, at der ikke skal betales løn under sygdom til medarbejderen - men at medarbejderen får ret til sygedagpenge allerede fra dag et, som arbejdsgiver herefter kan søge refusion for. Det vil sige, at arbejdsgiver stadig hæfter for forskellen mellem sygedagpengesatsen og medarbejderens sædvanlige løn.

Det var netop det, som vognmandsforeningens direktør har efterlyst.

- Transportvirksomhederne kan ikke bære den økonomiske byrde, hvor man både skal løfte en yderst kritisk opgave for samfundet, og samtidig - som alle andre - sende syge medarbejdere hjem, som er smittede eller skal i karantæne.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094