23948sdkhjf

OPDATERET: Ministeren dispenserer fra weekendhvil

OPDATERET KL. 14:36

Den fulde ordlyd fra ministeren lyder således:

"Transport- og Boligministeriet har derfor taget initiativ til, at der i Danmark iværksættes en midlertidig dispensation på 10 dage fra artikel 8, stk. 6, i køre- og hviletidsforordningen vedrørende forordningens krav om det regulære hvil på 45 timer og det reducerede hvil på 24 timer, jf. forordningens artikel 14, stk. 2, målrettet forsyning af fødevarer og dagligvarer til detailbranchen. Dette er meddelt Kommissionen og derved håndhæves denne regel således ikke fra nu af og de kommende 10 dage."

Kilde: DTL

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil nu dispensere fra dele af hviletidsbestemmelsen for at sikre forsyning af føde- og dagligvarer.

Det skriver han i mail til brancheorganisationerne på vejtransportområdet.

Dispensationen skal ifølge mailen gælde de kommende ti dage og vedrører det regulære 45-timers hvil samt det reducerede 24-timers hvil. I mailen skriver transportministeren:

- Generelt har vi en høj forsyningssikkerhed af føde- og dagligvarer i Danmark, og netop nu er det mit indtryk, at der også på de centrale lagre er masser af varer.

- Som følge af de seneste dages ændrede indkøbsadfærd som følge af udmeldingerne omkring coronavirussen har distributionen ud til dagligvarebutikkerne været presset.

- Dette kalder på en række midlertidige initiativer særligt den kommende uges tid, skriver Benny Engelbrecht.

Ud over de ændrede køre- hviletidsbestemmelser bliver store kørekort med snarligt udløb forlænget, og virksomheder må låne chauffører ud.

Dansk Industris branchedirektør for transportsektoren, Michael Svane, skriver i en kommentar:

- Det er meget vigtige skridt for at skabe sikkerhed om forsyningen af varer til virksomheder og forretninger.

- Vi skal ikke havne i en situation, hvor vi mangler chauffører, fordi de er syge eller i karantæne. Nu bliver reglerne mere smidige i en periode. Det vil sikre, at hjulene kan holdes i gang i samfundet.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125