23948sdkhjf

Aarhus Havn fortsætter normal drift trods virusudbrud

Danmarks største erhvervshavn er ved at afklare, om besætningsskifte kan lade sig gøre

Opdateret kl. 09.20 med kommentar fra Nicolai Krøyer.

Aarhus Havn opererer som sædvanligt på trods af den særlige situation i Danmark lige nu, og udenlandske godsskibe kan fortsat anløbe selv om grænserne er lukket.

Kundechef Nicolai Krøyer slår fast, at Aarhus Havn naturligvis følger myndighedernes anvisninger og opfordringer. På den baggrund er en række af Aarhus Havns medarbejdere således sendt hjem fra den 14. marts, og de vil arbejde hjemmefra foreløbig i 14 dage. Også lodser og havneassistenter arbejder ud hjemmefra, men de operationer, der er godsrelaterede, fortsætter som normalt.

- Udenlandske skibe kan fortsat anløbe, idet godstransport ikke er omfattet af de lukkede grænser. Som erhvervshavn er vi en afgørende del af forsyningskæden, og det er nødvendigt, at vi holder havnen åben i størst muligt omfang, siger han.

Det betyder, at havnen tilstræber at opretholde normal drift.

- Men der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor vi er lidt længere tid om at respondere på et kundeønske end normalt, siger Nicolai Krøyer.

Besætningsskifte bør kunne finde sted

Nicolai Krøyer oplyser til Søfart, at besætningsskifter af og til finder sted, når skibe anløber Aarhus Havn. Hans vurdering er, at det stadig bør kunne lade sig gøre, eftersom der efter kundechefens opfattelse er tale om et anerkendelsesværdigt formål, som dermed ikke er omfattet af regeringen forbud mod at rejse ind i Danmark. 

I sidste ende er det dog politiet, der afgør, om besætningsskifte er inden for skiven. 

- Det er jo relativt dugfrisk, så vi er først lige ved at kloge lidt i, hvad de her ting betyder, siger han.

Krydstogtanløb aflyst

Der er dog ingen tvivl om, at krydstogturisme ikke falder under den anerkendelsesværdige kategori. Havnen har pligt til at tage imod skibene, hvis de skulle komme, men ingen vil få lov til at gå i land, forklarer kundechefen.

Frem til og med påske skulle Aarhus have haft tre krydstogtanløb, men de er allerede blevet aflyst fra rederiernes side. 

- Vi er stadig ved at få samling på det. Der kommer hele tiden nye meldinger om, hvilke krydstogtrederier, der sætter deres operation på pause, så det er en ret dynamisk ting lige nu, siger Nicolai Krøyer.

Det er Aarhus Havns målsætning, at alle transportkøbere og øvrige kunder skal komme til at mærke mindst muligt til ændringer i virksomhedens servicering og betjening.

- Vi håber, at der vil være forståelse for, hvis der alligevel opstår en situation, hvor vi trods vores bestræbelser er lidt længere tid om at svare eller om at levere en given ydelse, siger Nicolai Krøyer.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094