23948sdkhjf

Prime Cargo takker ja til økonomisk håndsrækning

Regeringens forsøg på at afbøde en katastrofe på arbejdsmarkedet i lyset af coronavirussens hærgen ved at lancere hjælpepakker til erhvervslivet bliver taget godt imod mange steder.

Det internationale transport- og speditionsfirma Prime Cargo i Kolding er blandt de virksomheder, som regner med at takke ja til den økonomiske hjælp fra regeringen. Det siger adm. direktør Morten Høilund til JydskeVestkysten.

Virksomheden, som siden 2015 har været japanskejet, har flere kontorer i Kina. Derfor har corona været en udfordring for Prime Cargo et stykke tid, og en beskæring i medarbejderstaben var allerede kommet på tale før hjælpepakken.

- Vi kigger nok primært på de timelønnede, og der var nok tale om at afskedige 10-15 pct. Det er dem, der står med den fysiske håndtering af varerne, som jo ikke er kommet frem fra Kina. Kombinerer vi det med, hvad der sker i Europa, så ser det svært ud, siger Morten Høilund til JydskeVestkysten.

Fakta: Ny aftale skal afbøde fyringsrunder

Aftalen gælder for lønmodtagere på de private virksomheder, der er særligt hårdt ramt økonomisk som følge af COVID-19-krisen. Her bliver der tale om virksomheder, der ellers står overfor at skulle varsle afskedigelser af minimum 30 procent af deres medarbejdere eller flere end 50 ansatte.

For fuldtidsansatte vil den statslige lønkompensation månedligt udgøre 75 procent af de samlede lønudgifter til de omfattede medarbejderes løn. Dog maksimalt 23.000 kroner om måneden.

For timelønnede kan lønkompensationen udgøre 90 procent, men maksimalt 26.000 kroner per måned for en fuldtidsansat, der bliver omfattet af ordningen.

Som en del af aftalen skal den enkelte lønmodtager, som virksomheden får lønkompensation for, anvende fem ferie- eller afspadseringsdage i tilknytning til kompensationsperioden. Virksomhederne kan ikke modtage lønkompensation for disse dage. Har man ikke opsparet ferie, afspadsering mv. skal der afholdes tjenestefri uden løn eller bruges dage fra det nye ferieår.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11