23948sdkhjf

Color Line hjemsender mere end 80 pct. af medarbejderne

Kun to kritiske fragtkorridorer fra Norge til Danmark og Tyskland holdes åbne

Det norske færgerederi Color Line med to ruter til Hirtshals, men kun med få danske ansatte, hjemsender nu midlertidigt knapt 2.000 medarbejdere. Det sker som følge indrejse og karantæne-reglerne, som er indført i Norden og Tyskland i kampen mod COVID-19-virussen.

- Tiltagene som vi nu har indført, får omfattende konsekvenser for vores virksomhed. De midlertidige hjemsendelser kan ophæves igen med kort varsel, så vi er sikre på, at Color Line er klar til at komme op i fart igen, straks myndighederne atter tillader passagertrafik mellem Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, udtaler Trond Kleivdal, koncernchef i Color Line.

Color Line opretholder dele af rederiets operation på trods af de mange midlertidige afskedigelser. Det sker fordi flere af rederiets ruter udgør kritiske internationale fragtkorridorer. Derfor fortsættes driften af ro/ro-skibet ’Color Carrier’, som normalt sejler parallelt med Color Lines to store cruise-færger mellem Oslo og Kiel.

Det samme gør den ene af Color Lines to hurtigsejlende konventionelle ro/pax-færger ud fra Hirtshals til Sydnorge. Ifølge Color Line bliver det ’Superspeed 2’ på Hirtshals – Larvik-ruten, der skal opretholde en kritisk søværts fragtkorridor mellem Norge og Danmark/kontinentet.

Den norske regering har i lighed med den danske indført en økonomisk hjælpepakke, der som minimum sikrer de afskedigede medarbejdere 20 dages løn. Color Line har ud over ruterne til Danmark og Tyskland også ruten mellem Sandefjord og Strømstad.

Ifølge det norske selskabs hjemmeside beskæftiger de omkring 2.400 årsværk.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079