23948sdkhjf

Padborg-speditør: - Vi er bekymrede, men vi klarer os

Situationen i Europa ændrer sig time for time på grund af corona-udbruddet, og det har blandt andet fået Tyskland til at lukke grænsen mod Danmark.

E3-Gruppen i Padborg befinder sig direkte på frontlinjen, og da kernen af virksomhedens kundemasse ligger i det tyske, følger de udviklingen tæt.

- De af vores kunder, der stadig har noget kørsel, forsøger vi selvfølgelig at holde i gang. Men det er ikke meget, og nu lukker Tyskland åbenbart helt ned, så vi er meget spændt på de næste 2-3 uger, siger direktør Per Jørgensen til Transportmagasinet, og tilføjer:

- Til og med fredag i sidste uge gik det nogenlunde, men nu kan vi tydeligt mærke, at der er lavt blus derude – endog meget lavt blus.

Medarbejdere arbejder hjemme
E3-Gruppen har sendt alle de medarbejdere på hjemmearbejde, som det fysisk kunne lade sig gøre, men som hos mange andre transportvirksomheder er der nogle aktiviteter, der er nødt til at blive afviklet som vanligt. For eksempel kommer chaufførerne ind til hovedkontoret i Padborg for at hvile, bytte trailere og lignende, og det kan der ikke ændres på, forklarer Per Jørgensen.

For de medarbejdere, der har været nødt til at møde ind på kontoret, har køerne i grænselandet også været lidt af en udfordring. Men tirsdag virker forholdene allerede til at være i bedring, fortæller han.

Selvom situationen er svær, så holder de modet oppe hos E3-Gruppen.

- Vi tror ikke på, at transporterne stopper. Politikerne har jo netop givet udtryk for, at de skal fortsætte, og vi hører det samme fra kunderne, der stadig har brug for at få leveret, for eksempel til fødevare- eller medicinalindustrien. Men de steder, hvor vi leverer ud til for eksempel specialbutikker, der kan tænkes at lukke ned i den kommende tid, kommer vi til at mærke det, siger Per Jørgensen.

Er rustet til krisen
En sund økonomi gennem de senere år giver lidt at falde tilbage på, selv hvis det skulle begynde at stramme lidt på tværs af koncernen.

- Heldigvis er vi rustet til det. Selvfølgelig er vi meget bekymrede, men vi klarer os igennem og klør på alle mand for fuld kraft, siger direktøren, der har stor ros til virksomhedens ansatte:

- Personalet er helt fantastisk. Der er ikke noget piveri, alle er engagerede og går op i det, og det er en kæmpe fornøjelse. For som jeg siger, så ser det ikke godt ud nu, men vi må komme styrkede ud af det her, og vi går lysere tider i møde, siger Per Jørgensen.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078